2015. április 2., csütörtök

Varga Ferenc püspök húsvéti körlevele


„Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt, nincsen itt.

Íme, ez az a hely, ahova őt tették. De menjetek el, mondjátok meg a tanítványainak

és Péternek, hogy előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt, amint megmondta nektek.”

Márk 16:6-7

Urunk Feltámadását Ünneplő Keresztyén Gyülekezet!

Kedves Testvéreink!

Áldott dolog ezen a napon az ősi húsvéti énekeket énekelnünk Urunk feltámadásáról, halál fölött való győzelméről. Él a mi Urunk és igy nem a halálé hanem az életé az utolsó a győztes szó. Az énekek sodra, amelyből hit és bizodalom, öröm és erő árad, magával ragad bennünket. Elképzelhetetlen lenne az, hogy ne kiáltsunk a minden idők vallástevőivel:

KRISZTUS FELTÁMADOTT!

BIZONNYAL FELTÁMADOTT!

A hét első napján szeretet és kegyelet és jó szándék vezérelte a sirkertbe Jézus követőit az asszonyokat. Ők még a Názáreti Jézust keresik földi, geográfiai kötődéseivel, holott mesterük nincs már helyhez és időhöz kötve, mert feltámadásával Urrá és Krisztussá lett. Gondolkodásuk a múlt tapasztalatára épül és ez a mi életünkben is igaz.

Ugyanakkor Jézus feltámadott és él. Nekünk ezzel a hittel és bizodalommal kell jelenünket megélni és holnapunk felé tekinteni, hogy gyülekezeteinknek élő Ura van, aki előttünk jár, és akinek nyomdokába kell lépnünk. A feltámadott Krisztusba vetett hitünk gyakorlati módon azt jelenti, hogy a ma kihivásai és feladatai felé fordulunk, időszerű módon engedelmesen betöltve küldetésünket követjük őt.

Amint Krisztus feltámadásának az egyház életére, ugyanúgy egyéni életünkre nézve is nagy jelentősége van. A Feltámadott, az élet győzedelmes Ura nem vádol hanem bocsánatot és békességet hirdet. Új kezdetet tár elénk, hivei elé. Megszabadit minket a formalitásoktól, az időszerűtlen gyakorlatoktól. Vezetget, terelget, sőt olykor sorompót állitva elénk kényszerit minket az új utakra az Ő országa érdekében.

E Húsvét ünnepében és az azt követő hétköznapok hűséges szolgálatában legyen erőnk forrása, áldozat hozatalunk és örömünk kútfeje az ige, mely ma is hatalommal bir: “Ne féljetek! … Feltámadt! … Előttetek megy.”

A mi feltámadott Urunktól, Jézus Krisztustól gazdagon megádott Húsvéti ünneplést kivánok gyülekezeteink valamennyi tagjának.

Testvéri és szolgatársi szeretettel

Varga Ferenc, Püspök

Nincsenek megjegyzések: